dinsdag 20 augustus 2013

Eindelijk weer een nieuw verhaal

Het is al weer een tijd geleden dat ik iets geschreven heb. Maar we maken vanalles mee hoor.....

Morris had een paar weken geleden een ingegroeide grasaar in zijn poot. Hij begon ineesn aan zijn pootje te likken tussen zijn teentjes. In het begin besteedde ik daar geen aandacht aan maar hij werd er steeds dwangmatiger in en begon er ook bij te piepen. Tien ik tussen zijn teentjes keek zag ik dat het rood, vurig en warm aanvoelde. Met name het temperatuursverschil triggerde mij om naar de dierenarts te gaan. De dierenarts heeft toen wat haren weggeknipt tussen zijn teentjes en zei dat er mogelijk een grasaar was ingegroeit. Naar binnen via de onderkant, dat was dus weer dichtgegroeit, en was dus nu aan de bovenkant aan het uitgroeien en daar ging Morris op likken.

Je kunt er hier meer over lezen: http://www.diermedicus.nl/grasaar.html

De dierenarts heeft toen een sneetje tussen het teentje gezet aan de bovenkant en kon toen met een pincet de grasaar te pakken krijgen. Het gaatje werd gevuld met antibioticazalf en een verbandje erom. Het verbandje moest nat blijven om het wondje een beetje open te houden. Maar daar dacht Morris anders over. Gelukkig hebben we de foto nog maar niet snel erna had hij het verband er al af.




Maar het euvel was echt verholpen, zelf met het wondje nog open liep hij weer normaal en heeft hij er niet meer aangezeten.

Yoki heeft de hitte aardig overleefd. Ze lag hele dagen binnen voor de waaier. Ad ging 's ochtends heel vroeg met haar lopen. Maar zelfs dan was het al snel te warm. Dus het waren echt hele korte rondjes maar dat is niet heel erg voor haar. Ze slaapt heel veel.  Sinds een paar weken krijgt ze tramadol, een morfine achtige pijnstiller. Het is een humaan middel maar Yoki bleek niet tegen middel als rymadyl of metacam te kunnen. Daar werd ze ziek en lusteloos van. Nu met de teramadol gaat het heel goed met haar.





En dan onze lieve Tooske:
Tooske doet het super goed.  Een hondje met de wil om te "pleasen" doet er alles aan om maar niks verkeerd te doen. Als we wel een mopperen op onze vlaamse reus zie je haar schrikken en denken....maar ik doe toch niets verkeerd??? Nee hoor dat doe je inderdaad niet.
Ze luisterd goed, kan lekker los en vind het heerlijk op schoot.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten