zondag 30 december 2012

En toen waren er drie!!!

Gistermiddag was het dan zover. Morrison ophalen. Zoals al bij eerdere bezoeken aan Esther werden weer gastvrij ontvangen. Koffie met brood. Esther had geweldig werk gemaakt van de overdracht. Een mooie map met een soort oorkonde met mooie foto van Morris. Erop staat de karakter beschrijving, wanneer geboren ( derde geboren) en zijn gewicht. Teven een handout met tips en tools en een puppy pakket. Er is een contract wat we samen hebben doorgenomen. Het beschrijft onze rechten en plichten, maar zeker ook haar plichten als fokker.
Een mooie cd met alle foto's en filmpjes. Daarna hebben we samen Morris bekeken, oren, oogjes, tandjes en ja ook even naar zijn balletjes.
Vervolgens op weg naar huis. We komen dan praktisch langs Zevenbergen dus daar het kersverse gezinslid laten zien. In de auto ging t prima en hij lag al vrij snel te slapen.
Eenmaal thuis hebben we Yoki en Tooske naar buiten laten komen en zijn we een klein stukje gaan wandelen. Dat ging heel goed dus mee naar binnen.
De eerste begroeting binnen ging ook goed. Yoki wat nerveus, wat moet ik met dat kleine spul. Ze is ook aan een oog blind dus ze ziet t allemaal niet zo goed.
Tooske is helemaal blij met haar nieuwe kameraad. Ze speelt met Morris en dat is een goed teken.
Yoki had inmiddels bedacht....die gaat kennelijk niet meer weg dus laat ik maar gaan slapen. De avond verliep rustig. Morris is in slaap gevallen in de armen van Rianne dus we hebben rustig naar de tv kunnen kijken.
Toen de nacht.......
Ik had me opgeofferd om in de woonkamer te gaan liggen op een luchtbed. Een hand in de bench. Met een Kong en voertjes, deurtje dicht.......
Nou de Kong was interessant dus daar speelde hij mee maar slim als teckels zijn had hij snel de brokjes op en toen ging t luchtalarm aan......20 min heeft t geduurd. Ik heb t genegeerd, al viel dat niet mee. Wat een lawaai. Maar hij gaf t op en viel ineens in slaap. Hand uit de bench en ik ook slapen. Om 2 uur vond meneer het genoeg, hij begon te piepen. Ik heb niks tegen hem gezegd, hem opgepakt en buiten gezet. Keurig een plas!!!! Hem de hemel ingeprezen natuurlijk, hem weer opgepakt en in de bench. Niet meer gesproken. Ineens had hij Yoki en Tooske in de gaten. Dus daar ging hij tegen blaffen. Maar negeren is t sleutelwoord dus na een klein kwartiertje, draaide Morris zich weer op een rolletje en sliep. Mooi!! Om 5 uur precies het zelfde ritueel, en ook weer om 8 uur. Toen heb ik Yoki en Tooske ook mee naar buiten genomen. Plassen en poepen die kleine man en dapper meelopen. Super dus. Alle drie gegeten en nu gaat t heel de ochtend al goed. Een ongelukje in huis maar voor de rest alles nog buiten gedaan. Yoki negeerd Morris, slaapt veel. Ze heeft hem een keer correct gecorrigeerd toen Morris te dicht bij haar voerbak kwam.....Tooske weet dat inmiddels dat oma niemand bij de voerbak wil hebben. Behalve wij als baas natuurlijk. Morris gilde de boel bij elkaar, ik dacht......hij ligt in tweeën maar ja t is wel een teckel he.....die kunnen echt een strot opzetten, daar lusten de honden geen brood van.
Al met al zijn de eerste 24 uur voorbij. En het gaat goed. Wij zitten rozig op de bank nu. Morris heeft vanmiddag al los gelopen.......lekker gewandeld.

2 opmerkingen:

  1. Twee uiterste filmpjes..... één en al rust en de ander vol actie. Snelle jongen! Hij droomt vast ook over iets lekkers haha. Leuk stukje hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou leuk allemaal!! Wat goed met dat plassen. Onze Puck plast nog heel veel in huis. Morgen weer naar de dierenarts voor de enting maar ook het plasprobleem weer bespreken want het is echt niet normaal en ze drinkt ook heel veel. Als het maar niets ernstigs is echt..... Veel plezier met Morris!!!

    BeantwoordenVerwijderen