donderdag 9 mei 2013

Kampioenschapsclubmatch NTC

Vandaag was het voor de 2de keer dat Morris meedeed aan een show. Dit keer een serieuzere deelname op de clubmatch van de Nederlandse Teckelclub. De honden tot 9 maanden worden beoordeeld in de kwalificatie Veel  Belovend/Belovend en Weinig Belovend.
Het was erg druk en er deden dan ook over de 300 teckels van alle formaten mee. We waren goed op tijd en hadden een lekker plek gevonden in de hoek van de zaal. De volle broer van Morris ( Liam) was er ook. Dus we begonnen lekker met koffie en cake en de mannetje hebben even gespeeld. Allebei super lief.


Om strak 10 uur begon het en er waren 4 honden in onze klasse. Morris en Liam deden het goed. Eerst even een rondje lopen en toen op de tafel. We hadden nog goed geoefend maar Morris ging echt niet zijn tanden laten zien aan de keurmeester. Maar de keurmeester ging er goed mee om. Ging eerst even de ander zaken "betasten" en vroeg mij vervolgens om zijn gebit te laten zien. Dit ging goed al leverde het wel een opmerking op het keurrapport op.  Maar dat zie straks op de foto.



Toen was het de beurt aan Liam. Deze deed het ook super goed. Hij liep mooi zijn rondje en ook op de tafel ging het goed.



Toen was het tijd voor de plaatsing. Liam op 2 met belovend en Morris op 4, ook met belovend!!!


Het was weer een leuke ervaring en Morris heeft een heel mooi rapport gekregen.



Toen we buiten zagen dat het heel mooi weer was zijn we vertrokken. eigenlijk tegen de regels want je moet tot ongeveer 14.30 uur eigenlijk blijven. Maar onze mannetjes waren helemaal kapot en wilde van alles niks meer dus we hebben de rest van middag heerlijk in de tuin doorgebracht.




1 opmerking:

  1. Een gezellige ervaring geweest! Jammer dat ik er niet bij kon zijn....

    BeantwoordenVerwijderen